FOTOSÚŤAŽ „FOTOGRAFIA OČAMI DETÍ“ ÚSPEŠNÁ AKO NIKDY PREDTÝM...

02.02.2010 Celý región

4. ročník celoslovenskej internetovej fotosúťaže FOTOGRAFIA OČAMI DETÍ /FOD/, ktorý sa koná pod záštitou prezidenta SR Ivana GAŠPAROVIČA úspešne pokračuje.
Počas prvých troch mesiacov aktuálneho ročníka presiahol počet súťažných fotografií hranicu 1400 fotografií, čo je nepochybne veľký úspech. Od začiatku realizácie tohto fotoprojektu postupne vzrástol záujem o danú fotosúťaž a dnes môžeme povedať, že sa jedná o najväčší internetový fotoprojekt pre žiakov základných škôl a 8-ročných gymnázií na Slovensku.
Tak ako každý rok aj v tomto ročníku čakajú na súťažiacich rôzne sprievodné súťaže. Od začiatku tohto ročníka sa súťažiaci mohli zapojiť do vianočnej a novoročnej súťaže.
4. kolo fotoprojektu FOD sa začína už 1.februára 2010 a témou kola sú ZVIERATKÁ. Aj v tomto kole čaká súťažiacich sprievodná súťaž –VALENTÍNSKA SÚŤAŽ. Ak súťažiaci pošle svoje fotografie do 13. februára na webportál www.fod.sk , môže byť jedným spomedzi 14tich víťazov – „na Valentína“ a vyhrať DVD film.
Fotosúťaž FOD je vhodná aktivita ako na vyučovaní pri využití informačno-komunikačných prostriedkov, tak aj ako mimoškolská činnosť, ktorá sleduje nielen záujem žiakov, ale predovšetkým dbá na zmysluplné využitie voľného času našich detí.
V novom roku 2010 majú žiaci možnosť zapájať sa naďalej do tejto súťaže v ďalších súťažných kolách. Pripomeňme, že každý mesiac je vyhlásená téma fotografovania na webstránke fotoprojektu www.fod.sk, kde je potrebné zasielať svoje fotografie. Výhercovia každého kola postupujú do celoslovenského finále, kde spomedzi nich určí odborná porota na čele s Jurajom Jakubiskom víťaza FOD4.
Pre tie deti, ktoré digitálny fotoaparát nevlastnia je pripravená každý mesiac druhá súťažná kategória – fotografia mobilným telefónom. Fotografie tejto kategórie vyhodnocuje odborná porota – redakcia časopisu BC MOBIL.
Pre výhercov oboch kategórií sú každý mesiac pripravené hodnotné ceny. Pre víťazov 4. ročníka FOD digitálny fotoaparát resp. mobilný telefón (podľa druhu súťažnej kategórie).
Výhercovia jednotlivých kôl získavajú taktiež pozvánku na tzv. letný FOD camp, kde sa v príjemnej prázdninovej atmosfére a za účasti profesionálnych fotografov môžu venovať svojej záľube.
V závere fotosúťaže vyhodnocujeme najlepších fotografov z celého Slovenska, školu s najviac súťažiacimi žiakmi, naj fotografiu očami hlasujúcich a mnohé ďalšie kategórie víťazov.
Garantom fotoprojektu FOD ja základná škola na Šmeralovej ulici v Prešove a centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove.
Vďaka skvelej spolupráci s partnermi FOD /mestá: Banská Štiavnica, Brezno, Martin, Sabinov, Stropkov, Trnava/ sa fotosúťaž dostáva do pozornosti celého Slovenska.
Mgr. Ľuboš Lukáč /autor fotoprojektu FOD/
 

Vyberte región